L'estació de Vaquèira farà un llac artificial per garantir-se l'aigua dels canons de neu

L'estació d'esquí de Vaquèira-Beret ha rebut el vistiplau del Departament de Medi Ambient de la Generalitat per tal de construir un llac artificial de 4,90 hectàrees a la cota 1.883. El llac tindrà una capacitat màxima d'entre 320.000 i 345.800 metres quadrats i el seu objectiu és emmagatzemar aigua per al funcionament dels canons de neu artificial de l'estació.

El projecte ha aconseguit la declaració d'impacte ambiental del Departament de Medi Ambient perquè, segons aquest departament, el llac artificial no afecta cap espai natural de protecció ni tampoc cap dels espais proposats per la Xarxa Natura 2000. A més a més, la declaració imposa algunes mesures addicional per a la millora ambiental del projecte com ara controls sobre les aigües afectades per les actuacions sobre diversos barrancs i la naturalització de la bassa perquè s'hi puguin conservar hàbitats naturals i la seva integració paisatgística.

El projecte també inclou una canonada que connectarà aquest estany artificial amb les zones de l'estació fins arribar al llac de Baciver.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.