Medi ambient

Multa de 41.000 euros als anti-MAT de Sant Hilari

L’Audiència fa pagar una sanció als activistes, però no hi veu desobediència

L’Audiència de Girona obliga els set activistes anti-MAT que es van atrinxerar en un bosc de Sant Hilari Sacalm (Selva) a indemnitzar Red Eléctrica amb més de 41.000 euros. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el tribunal estima parcialment el recurs presentat per la companyia i resol que el jutjat, quan va dictar sentència, ja hauria d’haver fixat aquesta indemnització de bon principi (en comptes de dir a Red Eléctrica que la reclamés per la via civil).

Aquest, però, no és l’únic canvi que l’Audiència fa en la sentència. També resol parcialment a favor dels anti-MAT i conclou que, a diferència del que deia el jutjat, cap d’ells va cometre un delicte de desobediència contra els Mossos quan van negar-se a abandonar el campament. Els antiMAT van construir cabanes als arbres allà on s’havia d’aixecar una de les torres dels 400 kV i van instal·lar trampes (com ara rases).

Entre finals del 2009 i principis del 2010 el grup d’activistes antiMAT va muntar un autèntic campament en aquesta zona boscosa de Sant Hilari. En concret, en un paratge anomenat pla de les Mines. Allà, s’hi havia d’aixecar una de les torres de la MAT que formava part de l’estesa Vic-Bescanó de la línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.