Les Terres de l'Ebre tindran una comissió cívica de patrimoni

Impulsada pel Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE), el mes de juny es posarà en marxa la comissió cívica de patrimoni de les Terres de l'Ebre. Serà la segona comissió d'aquest tipus a Catalunya, ja que la pionera va ser al Baix Llobregat. Aquesta comissió té l'objectiu de resoldre conflictes entre la conservació del patrimoni i el desenvolupament del territori. Josep Moragrega, del CERE, la va presentar ahir en la setena trobada d'entitats i associacions culturals de les comarques de la diòcesi de Tortosa, celebrada a la Sénia. «La comissió estarà formada per experts que analitzaran els casos concrets en què hi hagi conflictes i emetran documents que recolliran les seues reflexions», va explicar Moragrega. Aquesta dotzena d'experts en museologia, arquitectura i altres àmbits, tindran el suport d'una junta gestora, formada per diversos centres d'estudis i entitats culturals de les Terres de l'Ebre, que s'encarregarà de fer un seguiment de la seua feina.

La setena trobada d'entitats i associacions culturals de les comarques de la diòcesi de Tortosa va tractar també l'aprofitament dels recursos naturals i la seua gestió patrimonial. Per això es van impartir diverses xerrades i va tenir lloc una taula rodona en què representants del Parc Natural dels Ports i de la Taula del Sénia, entre d'altres, van explicar els projectes que duen a terme al territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.