Medi ambient

La Confraria del Port de la Selva tem haver de tancar la subhasta a la tardor

S’ha quedat amb dues barques d’arrossegament operatives i reclamen recuperar-ne una

La pantalla única, amb la subhasta de Llançà, la solució

La confraria de pescadors del Port de la Selva tem haver de tancar la subhasta passat l’estiu perquè s’ha quedat només amb tres barques d’arrossegament, després de l’accident en el qual se’n va cremar una i va morir una persona.

El patró major, Manu Perelló, assegura en declaracions a Acn que es troben en una situació de “fallida” i es queixava de la “falta de suport de l’administració”. Si no es resol la situació passat l’estiu segurament hauran de tancar la subhasta de peix i “replantejar-se l’organigrama” de personal.

La sortida que troba per aquesta situació delicada és la d’unir-se amb Llançà en una subhasta amb pantalla única. “La Generalitat ens diu que ens hem d’esperar a un ajut perquè suposa una inversió d’uns 100.000 euros”, detallava Perelló.

El patró recordava que fins fa un any tenien cinc embarcacions d’arrossegament. Una d’elles va venir de Vilanova i la Geltrú per substituir-ne una altra però, la Generalitat la va obligar a marxar al·legant “sobreesforç pesquer”.

Els pescadors de la confraria, però, no comparteixen aquesta idea i no entenen perquè si ja tenien cinc barques no els van deixar substituir la que havien perdut com, diuen, s’ha fet en d’altres confraries. El cas està als jutjats perquè tant la confraria com l’armador de la barca van impugnar la resolució que l’obligava a marxar.

LA XIFRA

3
embarcacions
Aquesta és la xifra de baqrues d’arrossegament que queda al Port de la Selva.

LA DATA

3.5.2019
Accident.
Aquesta dia es va cremar una barca d’arrossegament a 11 milles de la costa. Hi va haver un mort.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia