Medi ambient

Indignació de Lloret En Comú per la tala d’arbres

Els comuns critiquen la falta de comunicació sobre la C-32

Insta l’Ajuntament a posar fi al silenci

El grup de Lloret En Comú ha criticat la tala d’arbres que empreses vinculades a Abertis han fet els últims dies abans que s’executin les obres del ramal de l’autopista C-32. Igual com havia fet la plataforma Aturem la C-32, Lloret En Comú diu que s’ha començat els tràmits sense que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s’hagi posicionat sobre el recurs d’entitats ecologistes contra el segon projecte de la Generalitat –el primer va ser suspès de manera provisional pel TSJC.

En un comunicat els comuns, que tindran dos regidors en el proper ple, consideren que el que haurien de ser prospeccions del terreny ha significat la destrossa de “centenars de metres de pins, roures i alzines”.

“Obligatòria”

Lloret En Comú lamenta que els treballs iniciats no han estat acompanyats de “cap comunicació d’inici d’obres a l’Ajuntament de Lloret”. Per la formació, contrària a la C-32, “la comunicació és obligatòria en qualsevol intervenció, i més d’aquesta magnitud”. Dimecres Aturem la C-32 va afirmar que els treballs ja pertanyien al traçat viari i que inclouen, fins i tot, la futura sortida a Fenals.

Lloret En Comú qualifica de “barbàrie” els treballs a Sant Pere del Bosc, i recorda que la Generalitat ha decretat fa unes setmanes l’emergència climàtica. “Ens sorprèn molt desagradablement l’aposta de la Generalitat per una obra d’aquesta magnitud i que sens dubte provocarà un dany irreparable al medi ambient local. I denunciem  la parcialitat de l’administració posant per damunt els interessos privats enfront de la salut”.

Suport als activistes

En un comunicat, Lloret En Comú (dos regidors en el futur Ajuntament) ha donat suport als veïns i veïnes que s’oposen a la infraestructura. Segons indiquen en l’últim punt, els comuns agraeixen la resistència d’alguns veïns a la tala d’arbres: “Per acabar volem donar tot el suport i l’escalf als homes i dones que desinteressadament estan anant aquests dies als boscos a aturar aquesta destrossa i als quals se’ls intimida amb la presència d’agents dels Mossos d’Esquadra. Estem propers i us acompanyem en la vostra reivindicació.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia