Medi ambient

Recullen firmes a Pals contra el projecte Aquam

L’entitat ecologista Salvem Platja de Pals ha engegat una recollida de signatures a la plataforma Change.org per tal d’aturar la construcció del projecte Aquam, a les antigues instal·lacions de Radio Liberty, a Pals. Segons ha explicat el portaveu de l’entitat, Pau Bosch, a l’ACN, el que es vol construir va en contra de la preservació de l’espai natural, ja que entre altres coses preveu aixecar més de 6.600 m² d’edificis entre els quals un aquari o un viver d’empreses. Bosch recorda que el projecte calcula que prop de 250.000 persones visitarien l’espai, una dada que veuen “desproporcionada” ja que les instal·lacions de la zona com carreteres o serveis no estan habilitats per tanta afluència. El projecte, segons l’entitat ecologista, malmetria un espai natural en lloc de conservar-lo. “Estem preocupats perquè es tracta de la privatització d’aquesta zona”, assenyala Bosch.

Per la seva banda, els promotors de la iniciativa, Fundació Mar, ho desmenteixen i asseguren que les 250.000 persones es repartiran per tot el Baix Empordà, i no es concentraran a la Platja de Pals. El president de la fundació, Miquel Ventura, assenyala que volen fer un espai “respectuós” amb el medi ambient i que porti els turistes a conèixer les particularitats naturals de l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia