El nou govern de Platja d’Aro descarta expropiar la punta d’en Pau, a s’Agaró
L’alcalde, Maurici Jiménez, no veu prioritari adquirir un sòl no urbanitzable
Tot i això, tombaran un projecte per fer-hi un espai cultural amb espais de restauració
L’actual govern de Castell-Platja d’Aro sorgit dels comicis del 26-M (el PSC, ERC i els comuns) descarta els plans de l’anterior alcalde, Joan Giraut, d’abordar l’adquisició de la punta d’en Pau aquest mandat, amb acord o sense. Pel batlle actual, Maurici Jiménez, “és una operació que ara mateix no es veu necessària”, perquè són uns terrenys protegits pel planejament (POUM i altres plans de la Generalitat per ordenar el litoral), de manera que la propietat tampoc podria plantejar-hi cap projecte d’edificació.
La punta d’en Pau és una pineda privilegiada que es va salvar de la urbanització a l’extrem més oriental de la badia de Sant Pol. La finca comprèn uns 14.600 metres quadrats, al sud de l’Hostal de la Gavina, i les primeres propietats aixecades per Josep Ensesa i Gubert a la luxosa urbanització de s’Agaró, l’extrem verge d’una petita península envoltada pels altres tres costats pel mar i el camí de ronda que du el nom del promotor turístic.
Projecte a descartar
Tot i ser sòl no urbanitzable, la legislació obre la porta a autoritzar-hi usos culturals, turístics o recreatius. I per aquest motiu, els amos dels terrenys han presentat a l’Ajuntament un projecte per instal·lar-hi un parc d’escultures i art a l’aire lliure, però amb unes construccions i modificacions que l’executiu preveu descartar en el pròxim ple municipal, el 18 de setembre.
La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, argumentava ahir que la instal·lació, segons el projecte que han estudiat, preveu “petites edificacions per a restaurants o serveis i la tala d’arbrat”, en un espai “amb un altíssim grau de protecció” i en què també caldria garantir l’accés de vehicles. Per aquest motiu, els tres socis del govern ja anuncien el vot desfavorable, i creuen que s’hi sumaran altres dels grups que completen el ple (JxCat, SOM i Cs).
LA XIFRA
Giraut apostava per fer-ne un parc forestal
En campanya, el programa de Joan Giraut, aquest cop amb Junts per Catalunya, apostava per adquirir el paratge, mirant d’arribar a un acord amb els propietaris a un preu raonable o, com a darrer recurs, l’expropiació forçosa mirant que el Jurat d’Expropiacions taxés el sòl a preu de sòl rústic no urbanitzable. Giraut apostava per integrar el paratge en l’itinerari del camí de ronda, com a parc forestal en la línia dels paratges de Pinell, que va costar set milions d’euros al consistori, o punta Prima.