L'Ajuntament de Calp demana la col·laboració ciutadana per controlar la proliferació de gavines

La presència massiva de gavines a les platges de Calp, esdevé motiu de queixa ciutadana i de preocupació de les autoritats locals des de fa anys. Les aus causen problemes sanitaris degut a la transmissió de gèrmens degut a la seua alimentació i a més d'això causen molèsties pel soroll i la brutícia que produeixen.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de la vila, en col·laboració amb el Parc natural del Penyal d'Ifach i la Conselleria de Medi Ambient, ha posat en marxa una campanya d'informació bàsica sobre aquest tipus de gavina patigroga.

Al fullet imprés s'alerta sobre la importància de no deixar residus ni restes d'aliments a l'abast de les gavines i se sol·licita que es posen obstacles a les terresses on hi haja nius i s'informe la policia local.

En l'actualitat ha hagut un augment de la població d'aquesta mena de gavines degut a la capacitat adaptativa de l'alimentació dels ocells i és per això que aquesta au oportunista, aprofita qualsevol deixalla per a alimentar-se i això origina la superpoblació existent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.