Medi Ambient compra la primera finca privada dins el Parc Natural dels Ports

El govern català va aprovar ahir, a proposta del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'adquisició d'una finca situada al paratge Port Mascar, al municipi de Roquetes, dins el Parc Natural dels Ports. Aquesta finca té una superfície de 102 hectàrees i la seva adquisició ha costat 140.000 euros. És la primera vegada que la Generalitat adquireix terrenys privats en aquest parc natural i la compra permetrà millorar i unificar la gestió i l'ús públic d'una zona que forma part de la Xarxa Natura 2000 i que és lloc d'interès comunitari i zona d'especial protecció per a les aus. Es tracta d'una finca forestal lligada al paratge del Mascar, un espai d'ús públic destinat al lleure i la difusió dels valors naturals. Les finques del costat són majoritàriament de titularitat pública i la seva gestió és compartida pel Departament de Medi Ambient i els ajuntaments de Tortosa i Roquetes. A més, limita amb una zona de xalets i segones residències. El director del Parc Natural dels Ports, Rafel Balada, va assenyalar ahir que fa molts anys que des del parc es va proposar al govern adquirir-la i, de fet, es preveu senyalitzar itineraris pedagògics.

L'espai conté l'hàbitat d'interès prioritari de pinedes submediterrànies de pinassa i està situat dins l'àrea on campegen diverses espècies d'aus rapinyaires com ara l'astor (Accipiter gentilis) i l'àliga calçada (Hieraetus pennatus).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.