L'ermita de la Santíssima Trinitat és marc d'una participativa tercera edició del Dia Europeu dels Parcs

Dissabte passat el PNIN de Poblet del Departament de Medi Ambient i Habitatge es va sumar als actes commemoratius que arreu d'Europa se celebren per la declaració dels primers espais naturals protegits al continent, amb la celebració d'una jornada familiar a l'entorn de l'ermita de la Santíssima Trinitat de l'Espluga a què va assistir molta gent.

La tercera edició del Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Biodiversitat va incloure l'actuació dels grups de cultura popular de l'Espluga, un espectacle d'animació infantil i diversos tallers sobre la biodiversitat per als més menuts. També es va habilitar un espai d'informació sobre els parcs naturals de Catalunya.

La diada es va centrar en la recuperació d'una activitat tradicional dels boscos de Poblet, com va ser el carboneig, amb què antigament s'aprofitaven els troncs i les branques petites resultants dels treballs de gestió del bosc.

Per tal de dur a terme la demostració d'extracció del carbó vegetal, es van haver de construir dues carboneres amb l'assessorament del vimbodinenc Francesc Pasqual.

La jornada, emmarcada en l'Any Internacional de la Diversitat Biològica, es va tancar amb els agraïments del director del PNIN, Joan Llagostera, a les entitats i institucions que havien donat suport a la diada.