Medi ambient

Associacions grups i entitats de Torrent decidiran la recuperació de la pedrera de la Serra Perenxisa

El Consell de Participació treballa sobre cinc alternatives per a la regeneració de la zona mentre el projecte enfronta a socialistes i populars

Actualment, el Consell de participació de la Serra Perenxisa, estudia cinc alternatives diferents per tal de recuperar la pedrera existent a la partida de la Font de la Carrasqueta del terme municipal de la localitat més gran de la comarca de l'Horta.

Una explotació minera a cel obert, que tancarà definitivament l'activitat, al remat del mes de juny, després d'anys i panys de treballs d'extracció davant la protesta creixent de grups ecologistes i part del moviment associatiu del poble.

Les cinc propostes que ara estudia el moviment cívic torrentí, giren al voltant de la recuperació i regeneració de l'espai originari de la pedrera i és per això que hi ha diverses opcions. Anivellar el tall existent, deixar que la natura regener el penya-segat originat per l'explotació, construcció d'un llac artificial que aprofite per al reg, obrir un centre d'interpretació de la natura amb zones de descans i lleure i altres possibilitats més.

Mentre això passa, socialistes i populars locals s'enfronten amb la forma i manera amb que s'hi possibilita la participació veïnal i es llancen retrets sobre com es pensa resoldre la rehabilitació de la pedrera.

El gat al sac

PERE ROSSELL

Sembla mentida que ara, els populars llancen contra el partit de l'oposició, una andanada de com i de quina manera s'ha de propiciar la participació ciutadana en relació als temes considerats d'interés general. Dic que sembla mentida, perquè de tots és de sobra conegut que el PP local mai no ha entés la participació, a no ser que aquesta estiga dominada i ben domesticada. Les darreres actuacions per a esmicolar el moviment associatiu torrentí ho posen de manifest. Té gràcia que ara els haja entrat el mosquit de la participació. Hi ha gat amagat; no hi ha dubte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.