Medi ambient

Greenpeace demana a Camps que s'opose a la candidatura de Zarra per a albergar el cementeri nuclear

La Plataforma contra el Cementeri Nuclear de Zarra i Greenpeace han lliurat aquest matí en el Palau de la Generalitat una cistella de productes gastronòmics tradicionals i una altra que representava que contenia residus nuclears per demanar al president de la Generalitat que es manifeste en contra de la candidatura del municipi de Zarra per a albergar el cementeri nuclear centralitzat (ATC) que promou el Ministeri d'Indústria.

«Camps ha de dir als ciutadans si el seu govern optarà per defendre els valors tradicionals i culturals valencians o si deixarà que ens convertim en el cementeri nuclear d'Espanya», ha declarat Pepe Cerdà, portaveu de la plataforma. Aquest ha assegurat que no està justificada la urgència del cementeri nuclear, atés que diverses centrals, entre les quals hi ha la de Cofrents, encara tenen capacitat d'emmagatzematge en les seues piscines i altres disposen de magatzems temporals individualitzats (ATI), i ha assegurat també que el cost total de l'ATC superaria els 1.400 milions d'euros, enfront dels 100 milions d'euros que suposaria fer quatre ATI més.

Però, sobretot, Greenpeace i la plataforma han advertit del «dany» del cementeri nuclear sobre el turisme natural, cultural i gastronòmic del País Valencià «pel qual és reconegut». Segons aquestes organitzacions, es corre el risc de perdre aquest prestigi i passar a ser més conegut com el cementeri nuclear d'Espanya, cosa que inutilitzaria les milionàries inversions en les campanyes de promoció turística. «A més, allunyaria qualsevol possibilitat de dur a terme un desenvolupament sa i sostenible en els pobles de la Vall d'Aiora, a més d'exposar inevitablement les persones i el medi ambient a greus i innecessaris riscos», han manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia