Medi ambient

L'Ajuntament d'Alaquàs fomenta el consum responsable d'energia

Un grup de monitors de sensibilització ambiental imparteixen tallers sobre conscienciació i consum responsable de l'energia a diferents col·lectius del poble

L'Ajuntament d'Alaquàs ha posat en marxa en els últims mesos, una campanya mediambiental sobre consum responsable de l'energia, per conscienciar tota la població de la importància de cuidar el medi ambient a través del reciclatge i la utilització d'energies renovables. Les últimes accions han estat encaminades a diferents col·lectius d'Alaquàs, on un grup de monitors especialitzats han impartit tallers i cursos de participació.

El col·lectiu de persones majors ha estat un dels primers en dirigir-se aquesta campanya i és per això que s'ha impartit al Centre Social Benàger un taller d'ecologia domèstica on es van donar algunes alternatives a les pràctiques habituals per tal d'estalviar energia.

Altre dels tallers impartits a instàncies de la municipalitat s'ha realitzat a l'Associació de Minusvàlids Artesans d'Alaquàs (AMIAR). Els socis van poder participar en jocs educatius sobre el reciclatge, aportant-los coneixements sobre la separació dels residus.

Hi ha en marxa també una campanya de mobilitat sostenible per tal de donar a conèixer els beneficis ambientals, econòmics i saludables del fet d'elegir en els trajectes diaris un mitjà de transport sostenible. La campanya informativa es desenvolupa al voltant dels carrers i places de major afluència de la ciutat, aprofitant les estacions de lloguer de bicicletes del servei municipal. Mitjançant panells informatius i fullets s'explicarà el funcionament del servei de bicicletes, els trajectes més segurs per a moure's en bici així com els seus avantatges econòmics i ambientals.

Ens calen anys i panys

PERE ROSSELL

Fomentar el pas cap a una ciutat sostenible no resulta fàcil dins d'una societat que ha estat capaç de passar dels cadirals de boga fins als sellons de cuiro, sense conèixer els d'escai. Bàsicament això és el que ha passat a la nostra societat. El salt d'una concepció rural i agrària de les coses a una posició de ciutat dormitori acomodada, s'emportà per davant la bicicleta, en considerar-se aleshores, que aquest vehicle no responia al nivell cultural al que tots aspiraven. Tot el contrari del que va passar als Països Baixos. Ara, quan es vol tornar a la normalitat imposada per la crisi, la municipalitat d'Alaquàs, ha de fer un esforç suplementari que també ens costarà quinzets. Açò és el treball del matalafer!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.