Medi ambient

El Consell s'oposa a la ubicació del cementeri nuclear a Zarra

El conseller d'Infraestructures i Transport, Mario Flores, assegura que el govern valencià prendrà «tot tipus de mesures» per evitar que s'instal·le al País Valencià

El conseller d'Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha expressat el rebuig del Consell a la ubicació del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears a Zarra, abans d'entrevistar-se, aquesta vesprada, amb la plataforma que s'oposa a la candidatura promoguda per l'Ajuntament d'eixa localitat.

Segons ha declarat el conseller, el Consell “prendrà tot tipus de mesures” per intentar que el magatzem nuclear no s'instal·le al País Valencià.

Flores ha explicat que quan va saber que el govern estatal estava seleccionant diferents propostes per a la ubicació del magatzem, va telefonar al secretari d'Estat d'Energia, Pedro Luis Marín, per transmetre-li la “preocupació del govern valencià”, atés que no estava a favor del seu establiment en terres valencianes.

També ha comunicat que la Conselleria de Medi Ambient va enviar un informe al departament de Marín que indicava que els terrenys on es pretén ubicar el magatzem “no són els adequats”.

El conseller es reunirà aquesta vesprada amb membres de la plataforma contra la ubicació del magatzem nuclear a Zarra, que aquest cap de setmana va desconvocar la marxa de Zarra a València que va començar el 7 de juliol en protesta per la candidatura del municipi a acollir les instal·lacions.

La cancel·lació es va produir després que el president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, rebera els representants de la plataforma i els comunicara el compromís del conseller d'Infraestructures de rebre'ls hui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia