Medi ambient

L'aldea

Comencen els tractaments contra el cargol poma

El Departament d'Agricultura provarà aquest divendres dos productes químics en una superfície de 30 hectàrees d'arrossar, al costat de l'ermita

El Departament d'Agricultura començarà aquest divendres els tractaments amb productes químics contra la plaga del cargol poma. Serà la primera vegada que s'usen en un camp obert i l'experiència arriba després del bon resultat al laboratori. Concretament, es provaran dos productes en una superfície de 30 hectàrees d'arrossar, situades a la partida de Tudó, al costat de l'ermita de l'Aldea, on s'ha constatat que la concentració d'individus és més gran, entre 10 i 50 cargols poma per metre quadrat. Abans del tractament s'han eixugat els arrossars, deixant només una fina làmina d'aigua per inocular-hi un mol·lusquicida de contacte d'ample espectre i un altre producte que actua per via digestiva i provoca la mort dels cargols per enverinament. “Es tracta de productes autoritzats i que no tenen cap impacte en el medi ambient”, ha assegurat el director dels serveis territorials d'Agricultura a l'Ebre, Antoni Espanya. D'aquí a una setmana s'avaluarà el resultat.

LA XIFRA

50
individus
per metre quadrat és la concentració de cargols poma que hi ha a les zones més afectades per la plaga.

Mapa de densitat de cargols poma

La setmana que ve començarà a treballar un equip de quatre persones format per un biòleg i tres tècnics que s'encarregaran de fer un mapa de la densitat de cargols poma al marge esquerre del delta de l'Ebre.“Faran prospeccions i d'aquí a dos o tres mesos sabrem quina és la densitat de cargols poma que hi ha”, ha explicat Espanya. En aquest sentit, Unió de Pagesos insisteix que la plaga no està focalitzada al voltant de l'ermita de l'Aldea i sosté que s'han trobat individus als desaigües del marge dret del Delta. Amb les dades del mostreig es determinarà amb precisió l'abast de la plaga i se sabrà si hi ha més focus de propagació. D'altra banda, fa un parell de setmanes que s'ha posat en marxa un pla d'ocupació amb onze persones que retiren cargols poma manualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.