Medi ambient

ULLASTRELL

Llum verd a la planta per tractar terra contaminada

Al·legacions El projecte s'ha aprovat després que la Generalitat hagi estudiat totes les al·legacions i que la Diputació hagi promès millorar la carretera OPOSICIÓ Els que hi són contraris avisen que controlaran la instal·lació

La comissió territorial d'Urbanisme de la Generalitat va aprovar el 22 de juliol la implantació d'una planta de tractament de terres contaminades no perilloses al municipi, que promou la Societat Central de Valorització de Sòls SL. L'equip de govern del municipi, CiU i Ullastrell Grup d'Opinió (UGO), que defensen el projecte han anunciat el vistiplau del govern català a l'equipament mitjançant una carta que es va fer arribar a tots els ullastrellencs el dia 31 d'agost. El projecte té una oposició per part de molts veïns, perquè el consideren una amenaça per a la salut i l'entorn. L'empresa portarà les terres, les descontaminaran i se les tornaran a emportar.

Urbanisme va donar llum verd a la planta, que estarà situada al costat de la Polichemi, després d'estudiar totes les al·legacions presentades. També s'han fet informes favorables des dels Departament de Cultura; d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de Medi Ambient, com també per part d'altres estaments com ara l'Institut Geològic, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la direcció general de Carreteres, la direcció general d'Arquitectura i Paisatge i el servei de vies locals de la Diputació.

L'aprovació per part de la Generalitat va quedar condicionada a la signatura d'un conveni entre l'empresa, la Diputació i l'Ajuntament. L'acord, que es va firmar el 26 de juliol, havia de garantir la millora i el manteniment del tram de carretera que hi ha entre l'entrada de la Polichemi i l'enllaç amb la carretera de Martorell.

En la carta, l'equip de govern destaca “el gran nombre de tècnics” que han confirmat que “no hi ha cap problema”. A més, reiteren que els ingressos procedents de la planta permetran a l'Ajuntament no haver d'incrementar els impostos.

Desconcert veïnal

Les entitats Prou i Plataforma Ullastrell Paisatge s'han mobilitzat contra la planta. L'aprovació del projecte els ha deixat desconcertats. Un membre de Prou, Pere Brugueras, va indicar que se senten “indefensos”. Ara es plantegen convocar accions el dia de la inauguració o de la col·locació de la primera pedra. Si més no, quan la planta estigui oberta faran un seguiment exhaustiu del seu funcionament per comprovar si “les pors que tenim ara es fan realitat”.

Els tràmits per a la concessió de la llicència d'activitats ja s'han iniciat. El projecte és en exposició pública des del 24 d'agost a les oficines municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.