Medi ambient

caldes d'estrac

L'aparcament solar, esperant la connexió

El Ministeri d'Indústria no dóna el permís a l'Ajuntament per fer la connexió per manca de documentació i s'haurà de tornar a sol·licitar l'autorització per vendre energia a la xarxa

El Ministeri d'Indústria no ha admès la sol·licitud de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac per obtenir el permís de connexió a la xarxa elèctrica de la instal·lació de plaques fotovoltaiques que cobreixen l'aparcament que s'ha construït a l'entrada del poble. Així l'equipament que aquest estiu ja ha funcionat com a zona d'aparcament de pagament, amb 200 places, haurà d'esperar a final d'any abans no tingui l'autorització per generar electricitat. Segons el govern municipal només ha estat un problema amb la documentació que es presentarà en la propera convocatòria, per aquest darrer trimestre, confiats que els donin l'autorització.

L'empresa municipal Caldes XXI, que es va crear per liderar aquest macroprojecte, dóna per finalitzada l'obra. La instal·lació consistia a muntar 1.440 mòduls fotovoltaics al damunt d'unes estructures metàl·liques que formen unes pèrgoles que a més de protegir els cotxes del sol i la pluja serveixen per captar l'energia solar, gràcies als mòduls que tenen al damunt. Les plaques solars ocupen una superfície de 2.407 m². Segons les fonts facilitades per l'empresa es preveu produir uns 316.500 kW a l'any, que vindria a representar el consum habitual d'unes 996 famílies.

L'aparcament, a peu de l'N-II i a tocar de l'estació, s'omple de veïns de Caldes que van a buscar el tren, i a l'estiu, per l'afluència de banyistes.

LA XIFRA

1.440
Són les plaques solars
que s'han instal·lat a sobre de les pèrgoles de l'aparcament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.