Medi ambient

medi ambient

Plantegen que un camp de golf aprofiti l'aigua de la depuradora del Catllar

L'ACA, Tarragona i el Catllar continuen negociant el projecte definitiu per al servei

L'obra ha d'estar acabada abans de la inauguració de la nova presó

La futura depuradora que ha de donar servei a la nova presó de Mas d'Enric, al Catllar, i a les urbanitzacions d'aquest municipi continua sense projecte definitiu. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ajuntament de Tarragona (la depuradora s'ha de construir dins del seu terme municipal) i el del Catllar continuen negociant el projecte definitiu després de les peticions de modificació introduïdes per Tarragona per evitar l'abocada d'aigües al torrent de la Móra, tal com es preveia inicialment.

Una de les propostes que sembla que guanya més força, segons ha comentat l'alcalde del Catllar, Josep Maria Gavaldà, és la possibilitat que les aigües ja tractades a la futura depuradora es destinin finalment a regar el camp de golf Costa Daurada, que, de fet, estava pendent de poder fer el mateix amb la depuradora d'Altafulla, més llunyana.

A banda, tot apunta que el projecte s'haurà de reescriure per incloure-hi el tractament terciari que va demanar Tarragona, així com el dipòsit per recollir l'aigua de la pluja i un tanc verd per acumular-hi l'aigua tractada sobrant.

Tot i que la depuradora, per un tema de pendents, s'instal·la al terme municipal de Tarragona, l'equipament donarà servei a la presó del Catllar i a diferents urbanitzacions del municipi que tenen un dèficit històric de sanejament de l'aigua. Per fer-ho possible, la depuradora inclourà una xarxa de col·lectors.

El principal neguit al municipi del Catllar, però, és que els tràmits que comportarà aquest canvi en el projecte (s'ha de tornar a redactar i treure'l a licitació) acabin endarrerint-ne l'execució. “La llicència d'obres de la presó inclou una clàusula que estableix clarament que per poder tenir el permís d'obertura del centre penitenciari caldrà que abans estigui acabada la depuradora”, va ressaltar Gavaldà. Les obres de la nova presó està previst que acabin entre finals del 2011 i principis del 2012.

LA DATA

2011
Entre finals de 2011 i 2012
està prevista la fi d'obres de la presó. La depuradora ja hauria d'estar acabada.

LA FRASE

La depuradora resoldrà el problema històric de sanejament a diverses urbanitzacions
Josep Maria Gavaldà
alcalde del catllar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.