Medi ambient

Medi ambient

Aguilar parla de Flix i obvia el cabal

La nova ministra de Medi Ambient respon a una pregunta de Pere Muñoz

La PDE, a l'expectativa pel canvi

Primera compareixença de la nova ministra de Medi Ambient, Rosa Aguilar, al Senat, on va haver de respondre ahir a una pregunta del senador republicà de l'Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz. “No va aportar cap dada nova”, assenyalava ahir el mateix Muñoz, que li va manifestar durant la seua intervenció que les dues grans preocupacions mediambientals dels ciutadans del tram final del riu Ebre són el cabal ecològic i els treballs de descontaminació de l'embassament de Flix. Sobre aquest últim projecte, Muñoz va remarcar que queda encara per concretar el pla de l'abocador o les infraestructures del trasllat dels residus per carretera. Aguilar es va limitar a afirmar que les obres avancen a ritme “adequat” segons el programa establert.

Respecte al cabal ecològic per al tram final del riu, Aguilar no hi va fer cap referència. Precisament aquest és el tema que més preocupa la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). El seu portaveu, Manolo Tomàs, va assenyalar ahir que el moviment social està “a l'expectativa” pels canvis dins del ministeri. “Amb Espinosa es prioritzava més l'agricultura, sembla que Aguilar podria tindre més sensibilitat ambiental”, apuntava Tomàs. Tot i això el fet de mantenir Puxeu com a secretari d'estat d'Aigua i el nomenament del portaveu d'IU a Múrcia per ocupar un alt càrrec al ministeri han aixecat suspicàcies. D'altra banda, Tomàs va considerar “normal” que la ministra no es referís als cabals ambientals. “Han pactat que no diran res fins després de les autonòmiques”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.