Medi ambient

Medi Ambient

El pantà d'Ulldecona està sota mínims

Es troba a només un 10% de la seua capacitat i els regants temen quedar-se sense aigua

Les pluges de la tardor no han estat suficients per reomplir el pantà d'Ulldecona, que beu principalment de l'aigua dels Ports de Tortosa-Beseit i que actualment es troba a només un 10% de la seua capacitat, que és d'11 hectòmetres cúbics. La situació preocupa i molt la Comunitat de Regants d'Ulldecona, que representa 1.660 propietaris i que tem quedar-se sense aigua per afrontar la campanya de reg de l'any que ve. “Normalment aquest embassament s'omple amb les pluges de la tardor, però ara ja estem al novembre i està pràcticament buit”, va explicar el secretari de la comunitat, Manolo Queralt. De fet, durant tot aquest any han patit restriccions d'aigua i han disposat només d'un 35% de l'aigua que tenen en un any normal.

Ara bé, la situació era molt pitjor a principi d'octubre, quan l'embassament es va quedar amb només 300.000 metres cúbics d'aigua. “Sort que va ploure una mica i almenys la campanya de cítrics d'enguany la salvarem”, va afirmar Queralt.

Aquest embassament, que depèn de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, patix sequeres cícliques; una de les pitjors va ser la del 1998 a l'octubre del 2000, en què el pantà es va quedar gairebé buit i els regants van haver de posar en funcionament dos pous alternatius que es van sumar al que tenien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.