Medi ambient

Tiana aprova un pla pioner per prevenir la generació de residus

Es marca el repte de reduir el volum de deixalles produïdes un 10% fins a l'any 2012 i situar-lo com a màxim en 1,48 kilograms per habitant i dia

El municipi és capdavanter en polítiques de reciclatge i medi ambient

Tiana és, des de fa temps, capdavantera en la gestió dels residus. Aquest municipi del Barcelonès Nord va ser pioner en la recollida selectiva porta a porta i ara, quan es compleix el desè aniversari d'aquesta fita, vol fer un pas endavant en la protecció del medi ambient, i convertir-se en el primer municipi de Catalunya que aprova un pla local de prevenció de residus 2011-2018. La iniciativa, que neix sota el paraigua de l'Agència de Residus de Catalunya, es marca el repte “ambiciós” de reduir un 10% el volum de residus generats a Tiana per habitant i dia el 2012 en funció de les dades del 2006. Des del govern s'admet que, malgrat els bons resultats de la recollida selectiva –s'ha passat del 4,75% de reciclatge el 1998 al 89,19% el 2009–, l'objectiu és evitar o prevenir la generació de residus, que igual que a la resta de municipis de l'entorn, segueix una tendència “alcista”. “El repte clar que tenim al endavant és un canvi de model econòmic i de pràctiques socials, un procés que Tiana ha prioritzat en aquest mandat”, va afirmar l'alcalde, Emili Muñoz (Gent pel Progrés) ahir, durant la presentació del pla. Muñoz, que va mostrar-se “enorgullit” de governar un municipi pioner en la matèria, va admetre que la reducció de residus és una tasca “tan o més dura i llarga que la de fer recollida selectiva”, i va dir que es necessària “molta sensibilització”. Per la seva banda, la directora de l'Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, va aprofitar l'acte d'ahir per destacar l'exemple que des de fa any dóna Tiana en polítiques de gestió de residus. “Teniu un índex pràcticament insuperable”, va dir Català, que va recordar que el de Tiana és el primer dels “946 plans més que s'han de desenvolupar a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.