Medi ambient

medi ambient

Art global contra el canvi climàtic, al delta de l'Ebre

Dibuixaran damunt 2 hectàrees de la platja dels Eucaliptus el rostre d'una xiqueta i el fotografiaran per satèl·lit

La platja dels Eucaliptus del delta de l'Ebre serà l'escenari dissabte al migdia d'un projecte artístic global impulsat per la plataforma 350.org que pretén sensibilitzar a través de l'art el conjunt de la societat dels efectes devastadors del canvi climàtic i de la necessitat de dur a terme polítiques per evitar-lo. Concretament, damunt la sorra de la platja es dibuixarà en una superfície de 2 hectàrees –l'equivalent a quatre camps de futbol– el rostre d'una xiqueta de cinc anys d'Amposta i es fotografiarà via satèl·lit a més de 640 quilòmetres de distància. Es tracta d'un projecte global contra el canvi climàtic que es farà simultàniament en catorze punts del planeta (a Austràlia, Sud-àfrica, Mèxic, Anglaterra, EUA o Islàndia, per esmentar-ne només alguns) i que coincidirà amb la celebració de la cimera sobre el canvi climàtic de les Nacions Unides a Cancun (Mèxic), que començarà el 27 de novembre.

En el cas concret del Delta, que s'ha triat pel fet de ser un dels llocs del planeta més sensibles als efectes del canvi climàtic, l'acció ha estat dirigida per l'artista català, cubà i americà Jorge Rodríguez Gerada, el mateix que va dibuixar la cara d'Obama al port de Barcelona. “He triat una xiqueta perquè són les generacions futures les que més patiran els efectes del canvi climàtic”, diu Rodríguez Gerada. Per dibuixar el rostre a la sorra faran servir 1.500 estaques de fusta on lligaran 6.000 metres lineals de malla negra. També fan una crida a la població a anar dissabte a la platja dels Eucaliptus vestits de negre per completar el rostre de la xiqueta –ulls, nas i boca, principalment–. L'actuació també es fotografiarà amb un globus aerostàtic i es filmarà amb un helicòpter teledirigit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.