Medi ambient

L'Ajuntament de Paterna s'oposa per unanimitat a la caça en el bosc de la Vallesa

El consistori demanarà a la Conselleria de Medi Ambient que aprove un decret per excloure la zona de la Vallesa d'ús públic de la 'zona comuna de caça' per a evitar perills per als vianants

Compromís per Paterna ha presentat al ple ordinari de desembre, una moció que s'ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics i en la qual, es demana la prohibició de la caça al bosc de la Vallesa. La portaveu de Compromís per Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “la caça ha d'estar prohibida per a evitar accidents fortuïts ja que, ni es pot controlar que tots els caçadors respecten les zones de seguretat, ni tampoc es pot garantir que totes les persones no s'endinsen per zones en les quals puguen rebre algun dispar”.

La regidora de Compromís per Paterna subratlla que l'activitat cinegètica és incompatible en molts aspectes amb els fins conservacionistes, científics i didàctics amb què es va crear el parc natural del Túria. I afegeix que, “com ja ho hem dit en d'altres ocasions, estem parlant de la seguretat de les persones, dels paterners i paterneres que volen disfrutar d'un espai natural com el bosc de la Vallesa i que no ho poden fer per por de patir un accident”.

En la moció, que ha estat consensuada per tots els grups polítics, es demana que el consistori sol·licite a la Conselleria de Medi Ambient que elabore un decret pel qual quede exclosa la zona de la Vallesa d'ús públic de la 'zona comuna de caça' en què es troba classificada esta zona actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.