Medi ambient

AGRICULTURA

LA PLAGA DEL CARGOL POMA

Cinc arrossaires multats per no haver assecat els camps

Agricultura els imposarà una sanció de 3.000 euros per no haver col·laborat en la lluita contra el cargol poma

Una patrulla d'agents forestals i tècnics de sanitat vegetal del Departament d'Agricultura han visitat aquesta setmana les 37 parcel·les del delta de l'Ebre que encara estan inundades, tot i l'obligatorietat d'aquesta mesura per combatre la plaga del cargol poma. Els tècnics han comprovat, però, que no tots els arrossars estaven inundats de manera voluntària i han aixecat acta perquè s'inicie l'expedient sancionador a cinc propietaris. Els múltiples avisos que han rebut aquests propietaris, l'últim per carta fa un parell de setmanes, no han servit perquè assequessen els camps, com sí que ho han fet la resta de propietaris. Una mesura del pla d'acció contra el cargol poma amb què es pretén reduir un 50% l'abast de la plaga.

La sanció que hauran de pagar aquests propietaris serà d'uns 3.000 euros. Tot i això, el director en funcions dels serveis territorials d'Agricultura a les Terres de l'Ebre, Antoni Espanya, fa una valoració positiva de la resposta dels arrossaires. “L'assecatge dels camps ha estat un èxit, un 90% dels propietaris han complert la mesura des del mes d'octubre i la majoria dels que vam avisar a final de novembre de la necessitat d'eixugar els camps, també ho han fet”, ha dit Espanya.

Pel que fa als propietaris que s'han resistit a assecar els camps, tenen les finques a la Marquesa, illa de Mar i Canal Vell, àrees d'aprofitament cinegètic. “Prefereixen pagar la multa i mantenir la caça d'aus aquàtiques”, assenyalen des d'Agricultura. Hi ha finques que estan inundades involuntàriament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.