Medi ambient

MEDI AMBIENT

10 milions per combatre totes les espècies invasores

El Ministeri de Medi Ambient inclou la lluita contra les espècies exòtiques en el pla estratègic de biodiversitat

Les Terres de l'Ebre consideren “insuficient” el pressupost

El Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí ha fet públic l'esborrany del pla estratègic de patrimoni natural i biodiversitat, un pla que es desenvoluparà durant els pròxims sis anys i que serà l'instrument de planificació de la política estatal de conservació. Aquest pla estratègic de biodiversitat, que ara enceta un procés de participació pública, té un pressupost de 750 milions d'euros i inclou un apartat específic dedicat a les espècies exòtiques invasores. Unes espècies que el Ministeri de Medi Ambient pretén controlar amb un pressupost de 10 milions d'euros, que es destinaran a l'elaboració d'un catàleg d'espècies invasores –que ja està en fase de redacció–, sistemes d'alerta i avaluació de riscos, així com programes de capacitació i conscienciació sobre espècies invasores.

Pel que fa al catàleg d'espècies exòtiques invasores, inclou el cargol poma, el cranc roig, el musclo zebrat i el silur, entre d'altres. Unes espècies que afecten el medi ambient, però també l'activitat econòmica del tram final de l'Ebre. Només enguany, la Generalitat ha invertit mig milió d'euros per combatre la plaga del cargol poma al marge esquerre del delta de l'Ebre. “Un pressupost de 10 milions d'euros per eradicar totes les espècies invasores de l'Estat és molt poc, demostra que Medi Ambient no dóna la importància que es mereix a aquesta problemàtica”, ha manifestat el responsable del sector de l'arròs d'Unió de Pagesos (UP), Dani Forcadell. Més prudent es va mostrar el gerent de Prodelta, Marc Ibeas: “Valorem positivament que es posi fil a l'agulla i el ministeri es prengui seriosament els problemes que generen les espècies invasores”. Amb tot, l'entitat que agrupa les cooperatives arrosseres i les comunitats de regants del delta de l'Ebre, es reunirà després de festes per analitzar el pla estratègic de biodiversitat.

LA XIFRA

500.000
euros
és el pressupost que l'administració ha destinat enguany a la lluita contra la plaga del cargol poma.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.