Medi ambient

Economia

La UPC dissenya els futurs miradors de l'Alt Penedès

El congrés d'art i paisatge i les rutes del vi i el cava se celebrarà del 2 al 4 de juny a Subirats i Vilafranca

En la trobada es presentaran tres dels cinc miradors que es dissenyen

La Universitat Politècnica de Catalunya, l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, de Reus i la Facultat de Belles Arts estan elaborant, per encàrrec del Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès, el disseny de 5 miradors del patrimoni i del paisatge penedesenc que es repartiran per diversos municipis de l'Alt Penedès. El projecte, que ja preveu la construcció d'un mirador a la muntanya de Sant Pau de Vilafranca, segons han avançat ja els responsables del projecte, pretén convertir aquests punts d'observació en una eina d'atracció més de l'enoturisme al territori. El Consorci de Promoció Turística ha signat un conveni amb la UPC perquè coordini el projecte, triï els espais i doti els miradors “d'una identitat singular i pròpia lligada al patrimoni”. La intenció és poder inaugurar tres dels nous miradors penedesencs coincidint amb la celebració del III Congrés d'Art i Paisatge Vitivinícola i de les Rutes del Vi i el Cava que està previst que se celebri entre el 2 i el 4 de juny d'enguany entre Subirats i Vilafranca del Penedès. “La idea d'aquests miradors és que no només siguin una visió de la fotografia del Penedès sinó que aboquin el visitant a la realitat penedesenca i el convidin a tastar aquesta realitat”, segons va explicar divendres passat el professor d'arquitectura del paisatge de la UPC i director del congrés, Miquel Vidal. La proposta que veurà la llum al juny va néixer fa tres anys de la mà de l'impulsor del congrés, el cavista i vicepresident del Patronat de Turisme de Subirats, Pere Guilera, i del mateix Vidal, que van proposar la creació d'aquests elements com a porta d'entrada i atracció al turisme relacionat amb el vi que començava a créixer a la zona.

El congrés no només servirà per presentar els miradors i el discurs estètic que hi ha al darrera sinó per debatre les oportunitats econòmiques que s'obren amb la gestió del paisatge, i per això s'analitzarà el projecte enoturístic del Napa Valley, a Califòrnia. A més, es preveu la realització de “diverses construccions efímeres” sobre el paisatge i l'economia i que disposi d'un programa de tastos de vi i cava i concerts. L'any 2008, el Patronat de Turisme va iniciar el congrés i fins a l'any passat es va fer a Subirats. Enguany l'Ajuntament de Vilafranca ha decidit fusionar el congrés internacional de les rutes del vi i el cava amb aquest per analitzar conjuntament les potencialitats del territori.

LA DATA

02.06.11
Aquest dia s'inicia el congrés que es farà entre Subirats i Vilanova i la Geltrú fins als dia 4 de juny.

LA XIFRA

5
són els miradors que està dissenyant la UPC amb altres centres a l'Alt Penedès. Un serà a Vilafranca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.