Medi ambient

energia

la tramitació del parc eòlic dels pesells

Els contraris al parc eòlic d'Horta obtenen el suport del nou delegat

Membres de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta van ser rebuts ahir pel nou delegat del govern a l'Ebre, el terraltí Xavier Pallarès, que s'hauria compromès a facilitar als contraris als parcs eòlics la lluita final contra el polèmic parc dels Pesells, a Horta de Sant Joan, que al desembre va rebre el llum verd urbanístic definitiu del govern sortint. La plataforma ho va interpretar com un canvi d'actitud important respecte a l'executiu tripartit i va fer una valoració positiva de les expectatives que obriria el suport del nou govern: “Si l'Ajuntament no el vol [el parc va ser rebutjat en referèndum] i la Generalitat està a favor de fer valer la voluntat de l'Ajuntament, entenem que es pot arribar a una entesa amb l'empresa, perquè seria fàcil reubicar el parc”, va dir ahir el portaveu de la plataforma, Jesús Carbó.

Pallarès, per la seva banda, no hi va voler aprofundir després de la trobada, i es va limitar a oferir-se com a “mitjancer” entre la “preocupació” de la plataforma, que la delegació del govern “comparteix”, i la futura autoritat energètica del país dins el govern de Mas. De tota manera, i encara que l'Ajuntament estaria esgotant les opcions de presentar un contenciós, tothom és conscient de la impossibilitat d'obviar l'aprovació del pla especial urbanístic firmada per l'exconseller de Política Territorial Joaquim Nadal, en el cas que l'empresa opti per demanar la llicència d'obres per instal·lar els primers deu aerogeneradors –els altres set els ha de reubicar, segons el mateix acord d'Urbanisme.

Amb tot, Carbó també va celebrar que Pallarès, que a més és l'alcalde d'Arnes, també s'hagi compromès a treballar per aconseguir la declaració com a parc natural de les serres de Pàndols i Cavalls. “El que hem de fer, si més no, és salvar el que ens queda”, va afirmar el portaveu de la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.