Medi ambient

medi ambient

Millora ambiental del riu Segre a Balaguer

La plantació d'arbres completa la construcció de l'escullera

El Ministeri de Medi Ambient està executant les obres d'adequació al marge esquerre del riu Segre, al seu pas per Balaguer. Els treballs, en els que s'inverteixen 250.000 euros, són la culminació del projecte de construcció de l'escullera, per prevenir inundacions com les del 1982. El govern espanyol hi ha destinat 1,4 milions.

Un camí de 660 metres sobre l'escullera, fet per l'Ajuntament, permet passejar-hi. De la seva banda, el ministeri hi ha instal·lat una barana i ha netejat la ribera del riu. Els treballs actuals comportaran la construcció de terraplens, podes selectives, i la plantació de 590 arbres i 250 arbusts, segons ha explicat avui Josep Puxeu, secretari d'Estat d'Aigua.

Els darrers mesos, el govern espanyol ha construït també un mur de canalització en diversos trams afectats per avingudes del riu Garona, a Les. Properament, adequarà les lleres i riberes a la Guingueta d'Àneu, Rialp i Sort.

Pelegrí, per l'estalvi

Puxeu i el conseller d'Agricultura, Josep Ma. Pelegrí, han coincidit a la jornada “Reg i Futur”, organitzada pels regants del Canal d'Urgell.

Pelegrí ha declarat: “A Lleida i arreu, tothom veu la necessitat d'apostar per l'estalvi i l'eficiència i per la modernització, però cal no oblidar la complexitat del sector, per la seva atomització i per les dificultats de gestió”. Segons el conseller, “no ens sortirem si això els comporta una pèrdua de rendibilitat a causa de l'esforç econòmic per tirar endavant aquestes modernitzacions i millores”. El govern ha estès la mà a l'hora de “treballar plegats per ajustar els instruments de finançament per tal de millorar el repartiment dels costos, especialment respecte les inversions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.