Medi ambient

medi ambient

sant carles de la ràpita

Plataforma contra els dos nous pous de petroli

La formen entitats ecologistes que volen entrar a la comissió de seguiment a Repsol

Plataforma Futur o Petroli. Aquest és el contundent nom d'una entitat promoguda per Greenpeace, l'Escurçó i Ecologistes en Acció, les quals han decidit sumar forces amb una meta gairebé única: evitar que Repsol exploti dos nous pous de cru situats a uns 50 km de la costa de l'Ebre, a l'entorn de la plataforma Casablanca. Un dels primers passos que farà aquest moviment serà demanar al Ministeri de Medi Ambient que atorgui a la companyia una declaració d'impacte ambiental negativa al projecte, que impossibilitaria així l'extracció d'hidrocarbur en aquests jaciments, anomenats Lubina i Montanazo 5-D. De moment, cal recordar que el gegant petrolier no podrà començar aquesta activitat aquest estiu com tenia previst, perquè el govern ha retardat la tramitació d'aquest document en demanar a l'empresa més informació que garanteixi la seguretat del projecte.

“L'extracció no és segura”

La responsable de la campanya de petroli i transport de Greenpeace, Sara Pizzinato, va esgrimir ahir múltiples raons per justificar “la necessitat” d'impedir que Repsol obtingui els permisos, com ara el fet que “les perforacions suposarien enormes riscos de vessaments, incendis i contaminació”, i va afegir que “no existeix cap forma segura d'extreure petroli en aigües profundes”. En la mateixa línia, Miquel Llop, d'Ecologistes en Acció, va proposar un full de ruta que permeti superar la dependència del petroli i va sol·licitar que la visió estratègica del govern es basi una vegada per totes en l'aposta per les renovables i l'eficiència energètica.

Els ideòlegs de la nova plataforma, així mateix, van dir que ha nascut amb la vocació que sigui una “entitat oberta” i, de fet, per ara s'hi han afegit Cel Net i Repsol Mata. Les cinc organitzacions ja van enviar ahir una carta a la subdelegació del govern per demanar l'entrada de l'associació a la comissió de seguiment de Repsol que es va constituir el mes de febrer, que té com a finalitat vetllar perquè l'empresa compleixi la revisió de les instal·lacions per frenar les fuites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.