Medi ambient

arenys de mar

Les aigües fecals que vessen d'Arenys de Munt, a Fiscalia

Els vessaments de la claveguera que hi ha a la riera i que s'ha tornat a trencar amb els aiguats contaminen els pous d'aigua que té Arenys de Mar

L'Ajuntament ho comunicarà a la fiscalia de Medi Ambient

L'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), ja va advertir a final de l'any passat que si es tornaven a repetir vessaments d'aigües negres riera avall ho comunicaria a la fiscalia de Medi Ambient. Això és el que té previst fer, segons va explicar ahir, ja que la situació torna a ser la mateixa després que els aiguats dels últims dies hagin rebentat de nou la canonada que porta les aigües fecals dels veïns d'Arenys de Munt. L'alcalde, afectat, critica que des de l'estiu es repeteixen aquests vessaments, amb els perjudicis que representen per al seu municipi, ja que a més de travessar-hi l'aigua bruta, que arriba fins al mar, es contaminen els pous d'aigua que tenen a tocar de la riera, dins el terme d'Arenys de Munt. “Aquí mai ningú es fa responsable dels vessaments i la història es repeteix”, lamenta.

Ahir, el regidor d'Urbanisme d'Arenys de Munt, Alfons Molons, explicava que s'havia fet una actuació d'emergència en un dels dos punts on s'havia trencat la canonada i avui tenien previst continuar-hi treballant. Tot i això, insistia que la competència en aquest tram no és de l'Ajuntament sinó de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Avui està previst que tècnics de l'ACA supervisin la claveguera per prendre mesures. Per Molons, aquesta actuació és urgent ja que fins ara s'han anat fent pegats amb formigó tot i que el que convindria és fer-hi uns travessers que permetessin estabilitzar la llera, com ja s'ha fet uns metres més avall. És el que es preveu amb l'obra de canalització de la riera, que ara està aturada en aquest punt per la manca d'acord entre Carreteres i l'ACA. Molons retreu a l'alcalde arenyenc que només busqui a qui acusar i no solucions, tenint en compte que s'havia compromès a fer una reunió amb l'ACA i no ho ha complert.

LA FRASE

Aquí mai ningú es fa responsable dels vessaments i la història es va repetint
Ramon Vinyes
alcalde d'Arenys de Mar

LA XIFRA

4
són els vessaments des de l'estiu, arran dels aiguats, que malmeten el tub que passa pel mig de la riera.

Els pous, un altre cop contaminats

L'alcalde, Ramon Vinyes, assegura que enviaran un comunicat a l'Agència Catalana de l'Aigua, l'Ajuntament d'Arenys de Munt i el Consell Comarcal per comunicar-los que es posaran en coneixement de la fiscalia de Medi Ambient els fets ocorreguts des de l'estiu. Per l'alcalde, s'han de depurar les responsabilitats perquè s'està malmetent el medi, ja que aquests abocaments contaminen els aqüífers de la riera. Casualment, molt a prop del lloc on es trenca la canonada després de forts aiguats, hi ha els dos pous d'aigua que abasteixen el municipi d'Arenys de Mar. Precisament ahir, l'alcalde explicava que estaven a punt d'obrir els pous que tenien clausurats des dels últims vessaments de final d'any. “Els hem hagut de tornar a tancar just quan les anàlisis ens informaven que ja no estaven contaminades les aigües i ara tornem a començar de nou”, lamenta. Això implica un sobrecost per a l'Ajuntament, ja que han de consumir un 30% més d'aigua de la xarxa en comptes d'obtenir-la dels seus pous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.