Medi ambient

cubelles

Finalitza l'adequació paisatgística de la desembocadura del Foix

L'Ajuntament ha millorat i protegit el camí que recorre la llera

La casa del Fortí, un espai per a entitats a la Mota, està a punt d'estrenar-se

L'adequació paisatgística del riu Foix, que ha permès millorar el camí que recorre la llera, des de la carretera fins al pont nou, ja és una realitat. L'alcaldessa del municipi, Maria Lluïsa Romero (PSC), va inaugurar l'actuació dissabte, acompanyada de membres del govern i de l'oposició municipal. El camí s'ha protegit de les avingudes d'aigua del riu amb uns talussos de terra en els quals s'ha plantat vegetació. Segons Romero, l'adequació suposa “recuperar l'espai natural del Foix per poder-ne gaudir d'una manera amable”.

La casa del Fortí

L'Ajuntament també va visitar la casa del Fortí, un espai municipal que el consistori està recuperant per a usos municipals. L'edifici, situat al barri de la Mota de Sant Pere, ha estat objecte d'una actuació integral consistent a enderrocar tot l'interior de l'antic habitatge. La nova distribució ha estat pensada per acollir les entitats veïnals que ho han sol·licitat, com ara l'associació de veïns de la Mota, Clot del Bassó i Residencial Les Salines, per una banda, i la del Barri Marítim per l'altra. A més, també està previst que s'hi puguin instal·lar dependències municipals.

De moment, però, la remodelació no està del tot acabada. De fet, els últims acabats abans de la inauguració s'han fet contra rellotge, i Romero ha explicat que queda pendent d'acabar “el tancament perimetral i l'accés per a persones amb mobilitat reduïda”.

El Fortí de la Mota de Sant Pere forma part del patrimoni històric de la vila per dos motius. En primer lloc, s'hi han detectat restes d'un priorat romànic medieval. I, en segon lloc, forma part del catàleg de defenses costaneres de Catalunya de la Guerra Civil.

LA FRASE

Amb aquesta actuació s'ha recuperat l'espai del Foix per poder-ne gaudir d'una manera amable
Maria Lluïsa Romero
ALCALDESSA DE CUBELLES

Retard de la xarxa d'aigües pluvials

La construcció de la xarxa de recollida d'aigües pluvials del barri marítim, que resoldrà entre el 90% i el 95% dels problemes d'inundacions a la zona, s'acabarà abans de Setmana Santa, segons el govern. En aquesta actuació, que permetrà separar aigües pluvials i residuals, hi ha retards arran de la complicació de l'obra, amb dificultats en la instal·lació de canonades i un dipòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.