Medi ambient

arenys de munt

La fiscalia obre una investigació arran dels vessaments d'aigües fecals

Arenys de Mar, que pateix la contaminació dels pous d'aigua, ho va portar al fiscal i Arenys de Munt ha denunciat l'ACA i el Ministeri de Medi Ambient

La fiscalia de Medi Ambient ha obert una investigació per derivar responsabilitats sobre els vessaments d'aigües fecals a la riera d'Arenys. El fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, va reconèixer ahir que el cas està en mans de la unitat de medi ambient de la Guàrdia Civil, Seprona. La investigació s'ha obert després que l'alcalde d'Arenys de Mar, Ramon Vinyes (PSC), enviés un escrit al mateix fiscal per exposar els fets i advertir que aquests vessaments a més de la mala imatge per les aigües brutes que van a parar a les platges i les pudors podrien derivar en un problema ambiental. En alguna ocasió, aquests abocaments, que es produeixen quan plou pel trencament de la claveguera que hi ha sota la riera, acaben contaminant els pous d'aigua que abasteixen una part de la xarxa d'Arenys de Mar. Les queixes del consistori arenyenc han obtingut resposta amb l'objectiu de buscar responsables i posar fi a aquests episodis que s'han anat repetint els últims mesos. “La voluntat d'aquest escrit no és acusar a ningú en concret. No sabem qui n'és el responsable. El que volem és que una administració o totes emprenguin el camí de la solució”, diu l'alcalde al fiscal. Segons explica Vinyes “no és admissible que cada any es desbordi la claveguera, es trigui a solucionar-ho i es contaminin pous, i que sembli que el problema no és de ningú”.

Arran de l'últim vessament, fa unes setmanes, l'Ajuntament d'Arenys de Munt va denunciar als jutjats d'Arenys de Mar l'Agència Catalana de l'Aigua i el Ministeri de Medi Ambient com a responsables de l'obra de la riera. Segons explica l'alcalde, Carles Móra, tenen suficients arguments i documentació que acredita la “inoperància” cada vegada que s'ha demanat la intervenció de l'ACA. “Nosaltres no tenim competència per entrar a la riera ni a treure sorra i si ho fem és l'ACA que ens denuncia”, explica. És per això que Carles Móra es mostra del tot tranquil respecte del que pugui concloure la investigació de la fiscalia ja que entén que la responsabilitat no és d'Arenys de Munt.

LA FRASE

No és admissible que es desbordi, es trigui a solucionar-ho i es contaminin pous, i que sembli que el problema no és de ningú

“Pedaços amb tubs de colors”

Des de fa setmanes que els operaris de l'Agència Catalana de l'Aigua treballen per substituir la canonada que es va foradar arran de les últimes rierades. L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, explica que una vegada més s'han posat “pedaços amb tubs de diferents colors” quan el que pertocaria seria renovar-la tota i poder-la desviar. Els treballs encara no s'han enllestit ja que cada vegada també treuen la sorra acumulada amb les rierades. És previst que s'acabin aviat les obres tot i que com diu l'alcalde “ningú garanteix que aguanti una altra rierada”. Els ajuntaments implicats defensen que una sortida seria desviar amb una nova canonada la claveguera fins a la depuradora que hi ha a tocar de Canet. Aquest projecte ja està fet però no hi ha diners per executar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.