Medi ambient

Repsol investiga una fuita de gasoil prop del Francolí

Tècnics de la companyia Repsol van aconseguir aturar ahir la fuita de gasoil que es va detectar dilluns a la tarda, quan es va observar la presència d'hidrocarbur en un dels pous que disposen d'aparells de control de les aigües subterrànies de la zona del rack de canonades de l'empresa, al marge dret del riu Francolí. Ahir ja es va poder detectar el punt exacte on s'havia produït l'escapament, ocorregut en un tram de canonada que és a l'altura del terme de Constantí. A partir d'aquí, els tècnics van excavar a la zona per deixar al descobert la part de la infraestructura on s'havia registrat l'incident; també es va deixar fora de servei aquest tub perquè no degotegés, i avui està previst que s'arregli l'anomalia.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va voler tranquil·litzar ahir al matí la població, i va assegurar que “en cap moment hi ha hagut cap risc per al consum domèstic”. Segons va dir, l'Ajuntament havia demanat tota la informació i tècnics de la societat municipal Ematsa ja van treballar des de dilluns per mirar de localitzar el possible vessament, que va passar en una zona “on fa més de dos anys que no s'agafa aigua per al consum de boca”. Tot i això, Ematsa sí que ha detectat restes d'hidrocarbur a l'aigua que usen els regants d'hortes del Francolí, els quals abans-d'ahir ja van alertar que havien notat una olor sospitosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.