Medi ambient

Paterna eradicarà les canyes del parc fluvial amb pesticida

Compromís qualifica d'acció d'“atemptat ecològic”

L'OMS parla que l'ús del glifosat produeix efectes extremadament irritants

Compromís per Paterna ha qualificat d'“ atemptat ecològic” el tractament amb glifosat previst per a eradicar les canyes en el parc fluvial, i que permetrà la seua prolongació entre Vilamarxant i Xestalgar. Segons explica la coalició, el projecte es troba a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) i emprarà glifosat, un herbicida molt agressiu amb les persones i amb el medi ambient. “L'Agència de Protecció Mediambiental (EPA) va requalificar els plaguicides amb glifosato com a classe II, és a dir altament tòxics. I d'altra banda, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) descriu efectes més greus i parla d'ells com fortament o extremadament irritants”, subratlla la regidora de Compromís, Loles Ripoll.

La coalició ha remés un escrit a la CHX en què exigix un replantejament dels treballs i que estudie la possibilitat de substituir aquest tractament pel control de les canyes per part de diverses brigades que reduïsquen les poblacions d'esta espècie al·lògena i invasora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.