Riudecanyes pretén que es puguin practicar al pantà activitats nàutiques

Es necessitaria, però, un cabal mínim que podria proveir el CAT

Fa quinze anys que Josep Maria Tost és alcalde de Riudecanyes i, tal com ell mateix explica, un dels seus grans reptes durant tots aquests anys que fa que ocupa el càrrec ha estat i és donar una nova vida al pantà de Riudecanyes més enfocada a l'oci. De fet, en més d'una ocasió s'ha plantejat la manera de fer al pantà tot un seguit d'activitats nàutiques amb vela i piragües per a l'estiu i els caps de setmana. I aquesta continua sent l'obsessió de l'alcalde de Riudecanyes, però afegint-hi també un vessant més formatiu, ja que Tost considera que el pantà «es podria fer servir també a l'hivern i entre setmana per a la formació en esports, com ara la vela i el piragüisme, d'algunes escoles de la zona, que a causa de l'estat de la mar a l'hivern els és més difícil practicar aquests esports directament al mar».

Ara bé, per poder desenvolupar bé aquestes activitats al pantà, caldria que aquest complís alguns requisits. El més important de tots és que el pantà mantingui sempre el mateix cabal d'aigua. «Si té una característica aquest pantà és que és molt oscil·lant, sobretot a l'estiu. Per tant, necessitaríem algun regulador que ens permetés sempre tenir un cabal estable», va comentar l'alcalde de Riudecanyes. De fet, Tost ja ha pensat una manera d'aconseguir aquesta regulació, i això inclou la col·laboració del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb el consentiment dels regants. «No es tracta de tenir el pantà al màxim, a 5,5 hm³, però sí de mantenir el pantà en el 60 o el 70% de la seva capacitat», va argumentar Tost, que hi va afegir que la manera d'aconseguir això seria que el CAT declarés el pantà de Riudecanyes com a dipòsit extern del CAT.

Ara bé, tal com indicava ahir el president del CAT, Daniel Pi, aquesta decisió no depèn directament del Consorci d'Aigües de Tarragona, sinó dels regants. «En cas que els regants hi estiguessin d'acord, el CAT ho podria estudiar, però primer ho han de demanar els mateixos regants», va aclarir Pi.

En definitiva, segons va especificar Tost, un estudi de fa alguns anys de la URV posava de manifest que pel pantà de Riudecanyes hi arribaven a passar a l'any un total de 300.000 persones. «Aquestes activitats significarien un gran atractiu per al Baix Camp i el seu entorn en l'àmbit turístic», va matisar Tost, que hi va afegir que Riudecanyes hauria d'agafar com a referència el pantà de Siurana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.