Medi ambient

SANT CARLES DE LA RÀPITA

Infosa denuncia el retard en el soterrament de la línia elèctrica

L'empresa Infosa, que explota les salines de la punta de la Banya, ha denunciat el retard en l'inici de les obres de soterrament de la línia elèctrica del Trabucador. Tot i que fa sis mesos va signar un acord amb Endesa i la Generalitat, mitjançant el qual Infosa assumia el 50% del cost de l'obra (que està valorada en 700.000 euros); la companyia elèctrica, el 30%, i la Generalitat, el 20% restant, encara no s'ha començat a redactar el projecte. “La falta d'interès d'Endesa fa que es vagi retardant tot el procés”, ha lamentat el gerent d'Infosa, Joan Sucarrats, que va recordar que el conveni signat preveia que les obres s'executessen el 2011. “Serà molt complicat que l'obra es faci enguany, si encara no hi ha projecte, per la qual cosa a la tardor tornarem a tenir els mateixos problemes amb els temporals”, ha dit Sucarrats. En aquest sentit, la línia elèctrica actual és aèria i està força deteriorada, sovint els temporals la deixen dins de l'aigua i l'empresa de les salines es queda sense electricitat. També l'Ajuntament de la Ràpita ha reclamat en reiterades ocasions a Endesa que actue per millorar aquesta línia; així, el seu soterrament incrementaria la seguretat dels esports nàutics que es practiquen cada vegada més al Trabucador, com ara el surf de vela.

Una vegada s'executen les obres de substitució de la línia actual per un cable subterrani que anirà entubat i que s'estendrà al llarg de 8 quilòmetres, la direcció general de Costes desmantellarà els pals de formigó i fusta de l'actual línia elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.