Medi ambient

medi ambient

Divisió universitària per la variant de les Preses

Els participants en un màster universitari van evidenciar la divisió d'opinions que hi ha sobre la controvertida variant de les Preses i tampoc no es van posar d'acord en quin és el traçat més idoni.

Els tècnics del Parc Natural de la Garrotxa van dur els participants, que són de diversos països de l'Amèrica Llatina i de l'Estat espanyol i un de l'Àfrica, sobre el terreny i els van informar de les tres opcions en estudi, una per la plana agrícola, defensada per l'Ajuntament de les Preses, i dues per sota de la Marboleny, amb túnel, amb el de la Vall d'en Bas a favor. A més, els van informar dels elements que entren en joc en cadascuna. L'aqüífer de la part alta del Fluvià, en el cas de la subterrània, i el Parc de la Garrotxa i el polígon industrial, en els altres dos casos. Tot i que alguns van apostar per no fer cap variant –aquesta alternativa, no es pot tenir en compte, perquè ja hi ha Bracons obert i una autovia a l'altre extrem– i que uns pocs van optar per la plana sense que passi subterrània o elevada, la majoria es van mostrar dividits. El màster està organitzat pel Parc Natural, la FES i la Fundació González Bernáldez de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.