Medi ambient

Medi ambient

La fageda gironina més antiga, en perill

La fageda que està considerada com la més antiga de les comarques gironines i que està situada a Sant Privat d'en Bas, al sector de les Olletes, es talarà si no s'arriba a un acord amb el propietari, que ja ha encarregat els treballs. Això no obstant, s'ha mostrat sensible amb un grup d'estudi dels boscos madurs de la Garrotxa i del Ripollès, que ha destacat la importància d'aquest bosc, amb 12 hectàrees de faigs, alguns amb una antiguitat d'entre 150 i 200 anys

Aquest grup està buscant el suport econòmic de les institucions per compensar els guanys que tindria el propietari talant-lo i, de moment, només la Diputació s'ha compromès a pagar una part dels diners, un terç aproximadament. Tenen fins al mes d'octubre per arribar a un acord. La tala preveu l'eliminació dels exemplars més vells per poder regenerar el bosc i permetre que en creixin de nous. Però aquest no és un bosc comú. Té un ecosistema vegetal i animal únic. El col·lectiu calcula que a la finca, de 150 hectàrees, hi ha uns 600 exemplars de faig de més de 150 anys concentrats en una zona de 12 hectàrees, si bé la fageda s'estén en unes 50 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.