Medi ambient

societat

L'alcalde de Sant Pere reclama a la Generalitat que reguli el surf d'estel

Ha demanat que el sistema d'abonaments que s'usa a la platja de Can Martinet es pugui exportar a altres llocs

Vol reduir l'allau d'usuaris que hi ha

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, ha reclamat a la Generalitat que reguli la pràctica del surf d'estel –kitesurf– i que tingui en compte el sistema d'abonaments que l'Ajuntament empordanès està usant a la platja de Can Martinet des del 2007. Martí assegura que, si en comptes de prohibir aquesta pràctica es regulés, Sant Pere Pescador podria reduir l'allau d'usuaris d'aquest esport que hi ha a les seves platges. L'objectiu que busca Jordi Martí seria que hi hagués zones en diversos punts de Catalunya on estigués permesa però controlada la pràctica del surf d'estel.

L'alcalde de Sant Pere Pescador explica que “la platja de Can Martinet ja té una afluència superior a la que pot assumir i més pressió de la que pot suportar”. Per això reclama ajuda no només a la Generalitat sinó també a la Federació Catalana de Vela perquè intervinguin en aquest tema. “No ho podem fer tot sols, ho fem amb la millor intenció però cal que ens escoltin i que no ens deixin de banda a l'hora de regular aquesta qüestió”.

Jordi Martí parla també del funcionament del sistema que l'Ajuntament va implantar el 2007 i que preveu el cobrament d'abonaments per poder fer surf d'estel a Sant Pere. Diu que hi ha ajuntaments, com per exemple els de Calafell, Oliva, Torroella de Montgrí, Deltebre o Castelló d'Empúries, que s'han interessat pel sistema pioner de Sant Pere.

Hem aplicat el sistema d'abonaments perquè està a mig camí entre la pràctica lliure i la prohibició
Jordi Martí
alcalde de sant pere (IPSP-AM)
La platja ja té una afluència superior a la que pot assumir i més pressió de la que pot suportar

Un any amb poques incidències

L'alcalde ha explicat que aquesta temporada està anant força bé i s'estan registrant poques incidències perquè el mal temps ha fet que hi hagi menys usuaris a la platja. Tot i això, assegura que reben queixes que s'han enviat al Síndic de Greuges i que, tot i que no n'hi ha hagut de greus, es registren accidents a causa de les males pràctiques dels surfistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.