Medi ambient

L'ajuntament de Banyeres declara Béns de Rellevància els elements del Vinalopó

La mesura comporta la protecció dels assuts que pretén assolar el Ministeri de Medi Ambient

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola ha declarat Bé de Rellevància Local (BRL) els elements hidràulics de la capçalera del riu Vinalopó com a mesura per protegir-los davant el projecte del Ministeri de Medi Ambient que contempla la seua demolició.

L'aprovació es recolza amb escrits adreçats a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, al secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, i a la directora general de Patrimoni Cultural comunicant que el plenari de l'Ajuntament del 30 de juny va aprovar inicialment la modificació puntual nº 7 de les Normes Subsidiàries que inclou el Catàleg de Béns i Espais Protegits. Aquest catàleg contempla la protecció 44 elements hidràulics i industrials, entre les que figuren molins, assuts i sèquies, els quals es pretén protegir front el projecte estatal denominat “Millora de la connectivitat longitudinal del tram alt del riu Vinalopó”, que l'ajuntament de Banyeres de Mariola declara Béns de Rellevància Local els elements hidràulics del riu Vinalopó

La Llei de Patrimoni Cultural Valencià determina que la protecció dels Béns de Rellevància Local, no només s'inicia des de la publicació, sinó des del moment en què s'anuncia la propera informació pública del catàleg, la qual cosa comporta la prohibició absoluta de demolició.

El propòsit del govern municipal és «filar prim, sense deixar caps per lligar que puguen suposar la destrucció d'elements centenaris del patrimoni, ja que una vegada comunicada l'aprovació inicial del catàleg, qualsevol resolució que dictaminaren aquests organismes en contra dels béns, podria ser considerada com delicte de prevaricació».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.