Medi ambient

Baix Ebre / Montsià

El parc del Delta vol renovar la Carta Europea

Carme Franch, nova presidenta del Parc Natural del Delta de l'Ebre

El Parc Natural del Delta de l'Ebre ja ha iniciat els tràmits per renovar la Carta Europea de Turisme Sostenible, que atorga la federació europea Europarc i que va rebre per primer cop el 2007. Aquest distintiu turístic de qualitat té una vigència de només cinc anys i el del Delta s'acaba enguany; per això, en aquests moments s'està elaborant el pla d'actuacions pel 2012-2016 per renovar-lo. “Creiem que ha estat molt positiu per al territori”, va opinar el director del parc, Francesc Vidal.

La Carta Europea va ser un dels punts que es van exposar en l'última junta rectora del parc natural, que va tenir lloc aquesta setmana i que va presidir el conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Josep Pelegrí. En aquesta junta també es va aprovar, a proposta del conseller, el nomenament de la regidora de CiU de Deltebre, Carme Franch, com a nova presidenta de la junta rectora. Franch és llicenciada en filosofia i ciències de l'educació i ha realitzat estudis d'animació per a la tercera edat. Actualment treballa com a educadora social a l'hospital de la Santa Creu de Tortosa.

Reserva de la biosfera

El conseller també es va referir a la declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva mundial de la biosfera. Dilluns, el secretari d'estat de Medi Ambient, Josep Puxeu, va presentar al comitè espanyol del programa Mab (Home i Biosfera) de la Unesco, les quatre noves propostes de l'Estat: l'illa de Gomera, les Terres de l'Ebre, Las Ubiñas-La Mesa i La Granja de San Ildefonso. Aquest és un tràmit més del llarg procés que es va encetar a l'Ebre fa tres anys. El comitè promotor té com a president d'honor Federico Mayor Zaragoza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.