Medi ambient

tarragonès

Torredembarra estudia fer pagar per les dutxes de platja

La mesura s'inclou en el projecte Platges Intel·ligents, que vol generar recursos per mantenir el litoral

Una destinació tradicional de sol i platja com Torredembarra ha d'invertir una quantitat considerable de recursos en el manteniment del seu principal atractiu turístic: les platges. L'Ajuntament torrenc ha preparat ara un projecte per tal que el milió d'euros que calcula que necessita anualment per mantenir els serveis i el bon estat del seu litoral es generin, en part, des de la mateixa platja. Dins d'aquest paquet de mesures, el consistori està estudiant la implantació d'un sistema de pagament simbòlic per als banyistes que facin servir les dutxes i els rentapeus.

“L'objectiu general és una racionalització de la despesa i aconseguir unes platges sostenibles també econòmicament”, detalla el regidor de Platges, Pere Font. De moment, des de les àrees de Platges i Medi Ambient s'ha elaborat una proposta tècnica, però l'aplicació dependrà sobretot de qüestions pressupostàries. En el cas de les dutxes, la proposta inicial és fer pagar deu cèntims d'euro per cada ús. “L'objectiu és evitar el consum excessiu d'aigua més que no pas recaptar”, detalla Font. Tot i això, el projecte també preveu que els ingressos reverteixin a fer el tractament contra la legionel·la i en el manteniment.

Reciclar i estalviar

Els canvis a les dutxes no són, però, l'única proposta tècnica. El projecte Platges Intel·ligents també subratlla com a partir del reciclatge es poden generar recursos. “Hem detectat molta presència de plàstics a la brossa. Generalitzant la separació de fraccions, podríem arribar a obtenir 15.000 euros anuals”, diu Font. Altres mesures proposades són la instal·lació de plaques solars i la introducció del sistema de neteja a mà de les platges durant l'hivern.

Font calcula que la primera fase del projecte (que s'aplicaria només a les platges urbanes de Baix a Mar i la Paella) suposaria una inversió de 90.000 euros, però que pot ser que s'apliqui de manera gradual en diversos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.