Medi ambient

Maresme

Aparcament endollat a la xarxa

El pàrquing fotovoltaic a Caldes d'Estrac comença a generar electricitat

S'han venut els primers kilowatts per uns 8.000 euros

Les pèrgoles amb plaques solars de l'aparcament de Caldes d'Estrac fins ara només protegien els vehicles del sol i la pluja, però no generaven electricitat. Les coses han canviat des de setembre quan l'entitat municipal que explota l'equipament, Caldes XXI, s'ha connectat finalment a la xarxa per vendre els primers kilowatts generats per energia solar. Segons fonts de l'empresa aquests primers mesos s'han generat 39.057 kilowatts per hora que directament venuts a la companyia elèctrica representen uns ingressos pel consistori de 7.956 euros. La previsió per l'any vinent és arribar a produir fins a 440.000 kW que vindrien a ser uns ingressos anuals d'uns 89.654 euros.

La construcció d'aquest equipament en una extensió de 2.407 m² que hi ha a tocar de l'N-II i de l'estació de trens es va acabar l'estiu del 2010. Des d'aleshores els cotxes ocupen l'aparcament, sobretot en èpoques de bany, que està senyalitzat com a zona blava en un sistema pioner també al municipi que permet pagar l'estacionament a través del mòbil. En la recaptació municipal dels qui paguen per aparcar s'hi afegeix a partir d'ara l'aportació que comportarà la comercialització de l'energia solar. L'aparcament fotovoltaic és la inversió més important dels últims anys al municipi que s'ha portat a terme amb un crèdit de 2 milions d'euros obtingut a través del Fons per a la Modernització d'Infraestructures Turístiques (FOMIT), del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

L'equipament que l'any passat va ser el punt de sortida del Ral·li Solar Europeu Phebus, que cada any connecta Catalunya i França per sensibilitzar sobre els avantatges mediambientals dels vehicles elèctrics, disposa també de vuit punts de connexió per recarregar aquests vehicles. Una demanda per ara mínima sí es té en compte el volum de cotxes d'aquestes característiques que hi ha al parc automobilístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.