Medi ambient

ribera d'ebre

La reserva natural de Sebes demana la Carta Europea de Turisme Sostenible

L'espai natural es podria convertir en un motor econòmic de la Ribera si obté el segell europeu de qualitat

Uns 8.000 visitants anuals passen per la reserva

La reserva natural de Sebes segueix els passos del parc natural del delta de l'Ebre i ha iniciat el procés per demanar la Carta Europea de Turisme Sostenible. Un segell de qualitat que és la màxima distinció que pot aconseguir un espai natural i per al qual és necessària la implicació dels agents socioeconòmics de la zona. De moment, s'ha realitzat el procés participatiu perquè empreses i entitats de la Ribera d'Ebre mostren la seua implicació en el projecte. “Hem explicat l'evolució de l'espai i les potencialitats que té com a motor turístic”, ha manifestat el cap de projectes de la reserva de Sebes, Marc Viñas. L'objectiu principal de l'adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible és que es reconegui l'espai natural protegit com a herència per al futur i es desenvolupen les activitats turístiques d'una forma sostenible. “Marcarà unes pautes diferents de treballar a tot l'espai de la Carta, que inclourà les poblacions de Flix i Riba-roja d'Ebre”, ha dit Viñas. De fet, els empresaris de la zona també es poden acreditar amb el segell de qualitat europeu.

El grup Natura Freixe fa més de deu anys que gestiona l'aiguamoll de Sebes. És un cas atípic, perquè és una entitat sense ànim de lucre la responsable de l'espai natural i no una administració. Any rere any s'han millorat les infraestructures i l'espai ha guanyat atractiu, per la qual cosa el nombre de visitants també ha pujat fins a 8.000 persones.

LA FRASE

L'espai natural s'ha millorat molt durant els darrers anys i ara podria ser un gran atractiu turístic
Marc Viñas
cap de projectes de la reserva natural de sebes

LA XIFRA

8.000
visitants
ha rebut el darrer any la reserva natural de Sebes, que és gestionada pel grup Natura Freixe.

Un espai natural en un entorn “hostil”

La central nuclear d'Ascó, la química d'Ercros i els llots tòxics que s'acumulen al fons del pantà de Flix no han evitat la conservació de la reserva de Sebes. “La química i la nuclear no tenen perquè perjudicar l'espai natural”, ha assenyalat el cap de projectes de la reserva, que confia que això no es converteixi en un entrebanc per aconseguir la certificació europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.