Medi ambient

medi ambient

La zona etnològica de Calonge perd tres cellers

Es tracta de Can Pereclara, Mas Mont i Can Sais, de Vall-llobrega, que aposten per un producte sanitari

Tres dels catorze cellers de Calonge i Vall-llobrega que van demanar la zona etnològica per defensar la pagesia tradicional, que després va donar lloc a la Fundació Remença XXI i que ara la Generalitat ha arxivat, s'han desmarcat del projecte per fer un producte alimentari amb el vistiplau de Sanitat i Indústria. Es tracta dels cellers calongins Can Pereclara i Mas Mont i de Can Sais, de Vall-llobrega.“Ens hem legalitzat per vendre un producte a un consumidor amb un registre sanitari”, va dir la propietària de Can Sais, Marta Arenas. Leandre Pedro, del Celler Can Pereclara, i Octavi Frigola, del Celler Mas Mont, van reconèixer que hi havien donat suport inicialment però que ara aposten per un altre enfocament, amb algunes millores, com els dipòsits de metall. “Nosaltres sortim a vendre, ells venen a casa”, va dir Pedro. “Vam renunciar a la zona perquè no té cap sentit”, va dir Frigola. Tot i això, van voler deixar clar que aposten per fer un vi natural i artesanal.

El president de la fundació, Lluís Molla, va reconèixer que aquests tres cellers han decidit desmarcar-se de la zona etnològica i de la fundació. Per això, si tornen a tramitar l'expedient pensen deixar-los fora, incorporant els nous cellers, entre els quals hi ha el Mas Genesta de Vall-llobrega.

LA XIFRA

3
dels 14 cellers
impulsors de la zona etnològica de Calonge i Vall-llobrega s'han desmarcat del projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.