Medi ambient

medi ambient

Els alcaldes i la zona etnològica de Calonge

Jordi Soler i Rufino Guirado lamenten que la Generalitat arxivi l'expedient

Els alcaldes de Calonge i Vall-llobrega, Jordi Soler i Rufino Guirado, respectivament, lamenten que la Generalitat hagi decidit arxivar l'expedient de la zona etnològica de diferents masos de Calonge i Vall-llobrega. Els dos alcaldes creuen que la creació de la zona etnològica, que és una categoria de bé cultural d'interès nacional, era un bon element per poder promocionar el patrimoni dels municipis.

“Era una bona eina per preservar la pagesia tradicional i conservar una manera de viure, a la vegada que obria una via important de promoció del municipi, tant per la dimensió com per la singularitat”, va dir Soler. En aquest sentit, l'alcalde calongí va recordar el suport que sempre ha donat l'Ajuntament a la Fundació Remença XXI, que és la que ara gestiona la creació de la zona etnològica, com ara en les iniciatives de les visites guiades o l'edició de material de promoció com la guia de l'àmbit a protegir. L'alcalde de Vall-llobrega, tot i manifestar el seu suport a la zona de protecció de la pagesia tradicional, va deixar una porta oberta als que no hi vulguin entrar, com ha fet el celler Can Sais, que és el més important del municipi, que ha apostat per fer un vi natural amb controls sanitaris i industrials. Tot i això, s'hi ha incorporat un altre mas de Vall-llobrega, el mas Genesta, de Josep Maria Cadenes. La fundació està mirant de reconduir l'expedient, sense descartar portar el tema als tribunals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.