Medi ambient

Cabanes vol potenciar l'arquitectura de l'aigua com element turístic

Malgrat la negativa en un principi del PP, la proposta va eixir endavant per unanimitat

El PP de Cabanes tenia previst votar en contra de totes les 7 mocions presentades per Units pel Poble en el recent ple ordinari de l'ajuntament però al remat, després d'un fructífer debat, es va acceptar la moció relativa a l'aprofitament de la cultura de l'aigua.

La moció pretén posar en valor Cabanes com marca turística, com a punt de partida en primer terme, posar en valor tot el patrimoni paisatgístic, ambiental, cultural, gastronòmic, històric i etnològic.

L'anomenada arquitectura de l'aigua, en un poble històricament agrícola i sobre tot ramader, esdevé una de les mostres més importants del patrimoni civil històric. Les sènies, sèquies, aljubs i abeuradors, basses, i pous, disseminats al llarg i ample del terme, són una rica memòria que cal conservar, potenciar i protegir, un ric legat dels avantpassats, i per deixar als descendents una arquitectura tant singular i important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.