Medi ambient

Sense incidències als eixos del pas de la Jonquera

A dos quarts d'onze de la nit, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, confirmava que encara no havia nevat ni plogut al seu municipi. Des del matí, el poble estava en alerta i hi havia reserves de sal preparades al Pertús i la Jonquera; el pavelló estava a punt per si calgués acollir camioners o automobilistes bloquejats per condicions extremes. Al pavelló hi havia mantes, matalassos, grups electrògens i es calculava que, si fes falta, hi haurien pogut cabre entre 400 i 500 persones. Des de l'Ajuntament explicaven que, tot i que les carreteres no són competència municipal, havien d'estar preparats.

e.c.

Un indigent va haver de ser atès a Lloret de Mar

A la comarca de la Selva, com en molts altres punts del territori gironí, la neu va fer acte de presència a última hora del dia. I ho va fer de manera desigual, sobretot a la zona sud. Un dels punts on va nevar més i amb més força va ser a la Selva Marítima, tot i que no va començar a fer-ho fins a quarts d'onze tocats. Fins i tot es van haver de tallar dues carreters poc abans de la mitjanit: catorze quilòmetres de la GI-681, a Tossa de Mar, i tretze més de la GI-682, a Lloret de Mar. En aquesta última població, a més, els serveis municipals van atendre un indigent que va demanar passar la nit en un hostal. Vidreres va ser un dels primers municipis de la comarca on va nevar, si bé no es va haver d'activar el protocol d'emergència per a persones amb risc d'exclusió social que s'havia preparat. Santa Coloma de Farners, Maçanet de la Selva, Riudellots, Sils i Caldes de Malavella són altres poblacions de la comarca on va nevar ahir a la nit, tot i que amb menor intensitat. Malgrat això, a Vilobí van haver de treure les màquines per escampar sal a la urbanització de Can Tarré.

j.g.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.