Medi ambient

Compromís per Alzira reclama a la Confederació que neteje rius i barrancs

Alerten sobre el risc d'inundacions en època de pluges i risc d'incendis a l'estiu

Abans de l'estiu de l'any passat des de Compromís per Alzira denunciaren la mala situació del barranc de la Casella a l'altura del Pont de Xàtiva per les molèsties que provoca a la població. El barranc es va netejar.

En el mes de juliol, aconseguiren tractar una moció que demanava a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que netejara el punt més estret del llit del riu Xúquer —entre el pont de la variant i el de Ferro— i dels barrancs que són de la seua competència. Es va aprovar per unanimitat, però la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no ha fet res. El regidor Enrique Montalvá ho justificava pel diferent color polític de l'Ajuntament i de la CHX.

En setembre es produïa un incendi en el canyar a vora del Xúquer i del polígon de la carretera d'Albalat. El passat divendres hi va haver un incendi al malecó d'Alzira i fa dos dies, es va produir un incendi en un canyar pròxim al riu Verd que afectà als camps del voltants i a la instal·lació elèctrica, a més es va haver de tallar la circulació de la CV-42.

Aquests fets demostren que no netejar maximitza el risc d'inundacions en època de pluges i el risc d'incendis en estiu. Per això, des de Compromís per Alzira consideren que cal estar per damunt dels colors polítics quan el que està en joc és la seguretat de la població.

Ara que la CHX està governada pel PP, el mateix partit polític del govern de l'Ajuntament d'Alzira, la coalició econacionalista espera que siguen més diligents i responsables per a abordar els treballs necessaris per a que el Xúquer, el riu Verd i els barrancs d'Alzira estiguen en condicions i evitar així que siguen un polvorí de cara a l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.