Medi ambient

La Generalitat recupera 289 Ha de la Serra Mariola

Una part important del terreny es va veure afectada per l'incendi de 1994

La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Medi Ambient, ha realitzat les tasques de recuperació en els últims tres anys de vora de 289 hectàrees de la Serra de Mariola mitjançant una inversió de 723.000 euros que figura al Projecte d'Ordenació Integral, conveni desenvolupat a través de l'Obra Social de La Caixa.

Entre les últimes actuacions dutes a terme al parc natural s'ha realitzat la restauració ambiental d'una gran zona afectada per l'incendi registrat en 1994 amb la contractació d'una brigada de deu persones que ha efectuat els treballs adients a l'entorn del mas de Galbis, al paratge de Blanes, consistents en la selecció i millora d'exemplars de pi, la potenciació del carrascar existent, la creació de refugis per a la fauna i la col·locació de punts d'aigua. L'acció ha abraçat un total de 93 hectàrees i s'ha desenvolupat durant l'últim semestre. La brigada conclourà aquests treballs de millora de les masses forestals a la fi de març suposant una inversió de 170.000 euros.

En els últims tres anys, al parc natural de la Serra Mariola s'han desenvolupat diversos projectes per millorar la conservació de les masses forestals amb l'objectiu que aquestes puguen albergar una major diversitat d'espècies i aconseguir formacions forestals més madures i estables. D'aquesta manera, es pot propiciar que els extensos pinars, en general, homogenis, es transformen en boscos heterogenis, segons s'ha comentat des de Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.